Energens Könyvviteli és Tanácsadó Kft.

Keresés:
Hírlevél

Már elérhető a NAV mobil alkalmazása

2014 April 28, Monday. 10:37

Mától elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobil alkalmazása, amely segítséget nyújt a NAV ügyfeleinek az ügyintézésben. A mobilalkalmazás révén egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek, könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás.


Az alkalmazáson keresztül könnyen kiszámítható az ingatlanok értékesítése után fizetendő személyi jövedelemadó, elérhetők a határátkelők nyitvatartási idejére vonatkozó információk, az aktuális hírek, az ügyfélszolgálatok elérhetősége (térkép és a navigációs rendszer segítségével). A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közvetlen telefonálási, vagy e-mailküldési lehetőséggel is felvehető a kapcsolat, továbbá az alkalmazás egy személyes „adónaptár” funkciót is tartalmaz.


A konkrét adószám vagy név ismeretében a program segítségével egyetlen lekérdezéssel megállapítható, hogy NAV mely nyilvános adatbázisaiban szerepel a keresett adat. Így lekérdezhetők a köztartozásmentes adózók, az áfa alanyok, a végrehajtás alatt álló valamint az adóhiányos és hátralékos adózók, de megtalálhatók a felfüggesztett adószámok is.


A számtalan hasznos funkcióval ellátott NAV mobil alkalmazás az iPhone/iPad tulajdonosok, illetve az Android alapú okos készülékek használói részére is elérhető.